بیاییم به سنت نبوی و آداب و رسوم گذشتگان پایبند باشیم
امام صادق (ع) می فرمایند؛ غذا خوردن نزد مصیبت زده و با خرج او یک امر جاهلی است و سنت نبوی این است که تا سه روز برای صاحب عزا غذا فرستاده شود.
یکی از حکمت های شرکت در مراسم عزاداری آن است که انسان را به یاد خدا و قیامت انداخته و او را از دلبستگی به دنیا بازدارد، حال اگر مراسم ختم، مانند مهمانی باشکوهی برگزار شود که در آن غذاهای رنگارنگ تهیه شده و در اختیار مهمانان قرار گیرد که خود را آن چنان آراسته اند، آیا می تواند یادآور آخرت باشد؟ آیا پذیرایی که شامل بدعت در سنت رسول خدا(ص) است و باعث تحمیل فشار و دغدغه مضاعف و ظلم بر صاحب عزا است، می تواند استحباب شرعی پیدا کند؟
1- " در روايات آمده است كه رسول گرامى اسلام(صلى الله عليه وآله)پس از شنيدن خبر شهادت جعفر بن ابى طالب به مدت سه روز براى خانواده ايشان غذا تهيه نموده و براى آنها فرستادند و از آن هنگام فرستادن غذا براى صاحبان مصيبت سنت گرديد"
2- امام صادق(ع) میفرماید: الاکل عند اهل المصیبهْ من عمل الجاهلیهْ و السنهْ البعث الیهم بالطعام: غذا خوردن نزد مصیبت زدگان و با خرج آنان، از رفتارهای جاهلیت است و سنت پیامبر(ص) فرستادن غذا برای مصیبتزدگان است(من لایحضره الفقیه، ج 1، ص 182)
در رساله مراجع نیز آمده است که مستحب است تا سه روز آشنایان وهمسایگان برای مصیبت زده غذا ببرند و غذا خوردن نزد آنان و در منزلشان مکروه است.
بحث، بحث مکروه است نه حرام ولی به جاست برای این که مصیبتی روی مصیبت برای مصیبت زده پیش نیاید و نگرانی تهیه غذای ترحیم مزید بر تألمات روحی و روانی صاحبان عزا نشود ؛ همه با هم سنت نبوی را در شهر و دیار خویش نهادینه و فرهنگ سازی کنیم.
لذا میتوان از موارد ذیل نسبت به این امر و مطابق با فرامین دینی عمل کرد.
* برگزاری مراسم در ساعت هایی که به موقع شام یا ناهار منتهی نشود.
* دعوت از میهمانانی که در هر صورتی از راه های دور حضور یافتند در خانه و پذیرایی از آنها امر بدیعی است و پذیرایی در مسجد میتواند صاحب عزا را به زحمت بی اندازد.
* برگزار نکردن مراسم و اهدا هزینه آن به مراکز خیریه یا مقاصد عام المنفعه
به گزارش خبرگزاری دهاتما؛ تصاویری از حضور گرم عضای پایگاه بسیج موسی ابن جعفر ، ریحانه النبی و اهالی روستای فخرآباد ازتوابع شهرستان اردکان در راهپیمایی 22 بهمن را مشاهده می کنید.
(( راهپیمایی مشترک پایگاه های بسیج موسی ابن جعفر و ریحانه النبی روستای فخرآباد به مناسبت چهلمین بهار از انقلاب اسلامی))
حضور بر سر تربت پاک برادر بسیجی مجید قطب الدینی
برقراری نظم و امنیت مسیر راهپیمایی
چهلمین بهار انقلاب
ما همه سرباز تو ایم خامنه ای
تسلیم در برابر آمریکا هرگز،هرگز،هرگز
حضور بسیجیان بر سر گلزار شهید محمد جواد مرادی در چهلمین بهار انقلاب
غبار روبی و عطر افشانی گلزار شهید محمد جواد مرادی
از : فرمانده پایگاه بسیج موسی ابن جعفر فخرآباد (محمدرضا قطب الدینی) :
«بسم الله الرحمن الرحیم»
یوم الله بیست و دوم بهمن، تجلی شکوهمند حماسه و سرافرازی ملتی است که ۴۰ سال است فریاد خداخواهی، معنویت، آزادی و استقلال را در گوش جهانیان طنین انداز کرده است.
اکنون در چهلمین سال پیروزی انقلاب شکوهمند ایران اسلامی خدا را شاکریم که بار دیگر، سالگرد پیروزی نور بر ظلمت و تاریکی را جشن میگیریم و با شعار افتخار به گذشته و امید به آینده، به آیندهای درخشان برای سربلندی ایران اسلامی که برای دوستان مایه نشاط و امید و برای دشمنان باعث یأس و ناامیدی است، در پرتو رهبری مقام معظم رهبری امیدواریم.
بر خود لازم می دانیم که از حضور حماسی تک تک شما بسیجیان و مردم شریف روستای فخرآباد در لبیک به ندای مقتدای خویش حضرت آیت الله خامنه ای (مدظله العالی) و شرکت در راهپیمایی سراسری یوم الله 22بهمن که موجب سرفرازی ایران اسلامی در جهان گردید تشکر نماییم.
به گزارش خبرگذاری دهاتما، مراسم عزاداری شب شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) شامگاه جمعه با حضور مردم مومن و متدین روستای «فخرآباد» در مسجد «حضرت ابوالفضل» روستای فخرآباد از توابع شهرستان اردکان برگزار شد.
به مناسبت عید غدیر خم مراسم جشنی در راستای ترویج و نهادینه کردن فرهنگ غدیر در جامعه، تبیین جایگاه امامت و ولایت، بزرگداشت اعیاد مذهبی و ایجاد فضای معنوی و شاد در روستای فخرآباد اردکان برگزار گشت.
برنامه های جشن : سخنرانی، مولودی خوانی، باز خوانی خطبه غدیر و برنامههای شاد و مفرح از جمله برنامه های این جشن بود.
جهت مشاهده تصاویر بیشتر به ادامه مطلب مراجعه نمایید